rimke-en-maik.reismee.nl

Home sweet home!

Zo zit je nog in het zonnige zuiden en zo opeens weer in Nederland. De laatste paar weken zijn voorbij gevlogen, zo snel dat ik niet eens meer de tijd vond om jullie op de hoogte te houden met een blog over ons wel en wee!

Maik heeft samen met Franck keihard voor BetonBlock gewerkt met nu al hele mooie resultaten. In het restaurant was het lekker bedrijvig helemaal met de versmarkt op dinsdagmiddag en de avondmarkten op vrijdagavond. We beheersen de franse taal nog niet geweldig, maar al stukken beter dan in het begin, gelukkig maar!

Naast het vele werk hebben we ook nog heel veel leuke dingen gedaan. We zijn bijvoorbeeldsamen een keer naar Buoux geweest.Na een half uurtje rijden door de Luberon kwamenuiteindelijk aan bijeen smal weggetje. En toen wedeze helemaal uitgeredenhadden stond daar opeens middenin een vallei een herberg. We hebben daarheerlijk gegeten, een bord met allemaal kleine hapjes, daarna een stukje kaas en daarna nog een dessert. En dit alles geserveerd met op de achtergrond de Luberon. Een prachtige middag.

Diezelfde avond kwamen mijn ouders en Mirte en Linde ook naar de camping. Wat was het fijn om hen weer te zien! We hebben gezellig wat gegeten bij Franck en Claire en bijgepraat over van alles en nog wat. Ze sliepen naast ons in een mobile home dus de volgende ochtend gezellig samen ontbeten met pain au chocolates en stokbrood dat Maik voor iedereen had geregeld. We hebben ze Vaugines laten zien en zijn daarna nog naar het Etang de la Bonde geweest waar we lekker hebben gezwommen. 's Avonds was er avondmarkt en dan is het altijd gekkenhuis in Cucuron. Dus Maik en ik moesten werken. Het was ook deze keer weer bere druk maar alles verliep soepeltjes. Op de camping nog even met zn allen gezeten (mn ouders hadden een heerlijk Frans kaasje en een rood wijntje gescoord op de markt) en daarna naar bed.

Helaas voor mij moest de familie naar de volgende camping, maar wat was het leuk dat ze even gewest waren! Ook van de familie van Maik hebben we er een hoop weer gezien in Cucuron. Zn vader Ernst was er twee weken met zijn vriendin Marjolein en dat was erg gezellig. Maik's tante Paulien was er met haar vriend Fons en ook haar nichtje Marloes met vriend Tom. Erg leuk om hen allemaal weer te zien en dan ook nog in Cucuron!

Naast al het bezoek uit Nederland zijn we ook nog een dagje weggeweest met Franck en Alice. Bij een groot meer had Franck een bootje gehuurd en na een lekker broodje gegeten te hebben zijn we de hele middag op het water geweest. Erg lekker. Alleen de eerste keer dat Maik en Alice in het water sprongen, deden ze dat midden op het water. Toen ze weer in het bootje wilden klimmen, bleek dat er helemaal geen trapje op zat! Zelfs geen opstapje! Alice kregen we wel weer in de boot, maar Maik was een ander verhaal. Ondanks al zijn atletische inspanningen en die van ons in de boot lukte het maar steeds niet. Uiteindelijk, met zn allen aan één kant van de boot en een laatste krachtsinspanning van Maik lukte het!

(Silent detail: Claire las de volgende ochtend op het internet dat er op diezelfde plek, die waar Maik en Alice in het water waren gesprongen, een anaconda van 6 meter was gevonden.... !)

Ook ben ik bijna elke maandag met Claire mee geweest naar het strand. Heerlijke middagjes waarin heel veel geluierd werd, afgewisseld met een duik in de zee of een lekkere lunch. De ene keer gingen er allemaal vriendinnen van Claire mee en de andere gingen we met zn drietjes. Maar elke keer was het onwijs gezellig.

Alice is nog een avondje bij mij op de camping geweest toen ik een vrije avond had. Lekker samen pizza gegeten, gebadmintond, pootje gebaad in het zwembad en ik kreeg zelfs nog een beetje franse les. Als dank voor de gezellige avond kreeg ik die dag erna een prachtig zelfgemaakt potje, super lief!

We moeten jullie ook nog iets anders vertellen, namelijk dat we geen stel meer zijn. In de laatste week voordat we teruggingen naar Nederland zijn we heel gezellig uit eten gegaan en uiteindelijk moesten we aan elkaar bekennen dat we niet echt verliefd meer zijn op elkaar. Zo zie je maar weer, het was echt de ultieme relatietest! Helaas zijn wij gezakt, maar we zijn nog steeds vrienden en daar zijn we alle twee heel blij mee.

Dat gezegd hebbende ben ik bij het einde gekomen van onze reis. De terug reis verliep erg soepel, we hebben maar één nachtje in een hotel geslapen en Barrel tufte voort alsof zijn leven er van af hing. Afgelopen maandagavond waren we alweer in Bergen waar we samen met Ernst, Marjolein en Bart nog een hapje hebben gegeten bij de Lamoraal om te vieren dat we weer thuis waren (die arme Karin was nog aan het werk). Maik gaat weer voor Shoppartners aan de gang en ik ga naar mijn super vette kamer in Utrecht (ik heb hem gezien en hij is geweldig!).

Heel erg bedankt voor alle lieve reacties op het blog, had niet verwacht dat iedereen zo enthousiast bleef mee lezen, heel erg leuk!

Veel liefs Maik en Rimke

liesbeth(cur)

Wat heb je het weer gezellig neergezet. Jammer dat het eindigt met dat jullie geen stel meer zijn, maar zo te lezen wel heel goed samen opgelost! Al met al een gigantische ervaring opgedaan die niemand jullie meer afneemt. Als je nog even een weekje naar de zon wil, ons appartementje is beschikbaar voor je hoor! Dikke kus Lies

karin

En ja onze Rmke is weer thuis, en iedereen trekt aan haar, ze heeft al weer allerlei afspraken,voetbal trainen ,met vriendinnen op stap,enz. Dus zoals je ziet het gewone leven gaat weer door. Ik vind het fantastie s zoals jullie deze, soms ,zware reis samen hebben afgemaakt.
Maik ik wil jou nogmaals bedanken dat jij ,jullie zo goed en veilig hebt rond gereden en je weet de deur staat altijd open!!
Kus en het allerbeste voor jullie alle 2.

linde

Lieverdjes!
Vanuit Frankrijk kan ik het toch niet laten om de laatste blog te lezen. Ik vind het jammer dat jullie geen stel meer zijn en joep vind het ook jammer! Maar zo is het beter zeggen we dan! Lieve Rim ik kan niet wachten totdat ik je weer kan knuffelen! Mis jou en papa en mama! Mirte zit nu lekker naast me en mist jullie ook! Tot snel lieverdje!

xxxxxxxxxxxxxxx Linde. En de rest van de meut hierzo