Na regen komt zonneschijn komt regen komt zonneschijn komt regen komt zonneschijn....
Jeetje, wat is er alweer een hoop gebeurd in de tussen tijd.... We kregen gister een belletje van de garage en ze zeiden iets over de turbo. Dus wij met opa naar Fred' Auto en na een hoop gekijk en gepraat in het Frans komen we (opa) erachter dat de turbo helemaal verroest is. Dat is nog niet zo heel erg alleen de moertjes en boutjes zijn ook helemaal weggeroest. En ermee rijden is gevaarlijk, de turbo zou namelijk kunnen 'exploder' (en dat woord snap zelfs ik in mijn beroerde frans, helaas). En dan zou hij ook nog de motor kunnen laten ontploffen (of ziets). Geen goed idee dus. Uiteindelijk zijn we maar weer naar huis gereden en hebben Maik en opa met Ernst overlegd. Ik zat er op dat moment even helemaal doorheen.....
Vanmorgen zijn we weer naar de garage gereden en we hebben besloten om een turbo in Nederland te zoeken. Fred had er ook wel één, een nieuwe, maar die kost 1000,- euries... En de versnellingsbak konden ze er dan ook niet inzettenwant dan ging de turbo er weer niet in. Ze waren erg vriendelijk en vonden het geen probleem om de auto daar te houden.
Daarna zijn we naar het restaurant gegaan en heb ik in de bediening geholpen en Maik in de plonge (afwas). Er waren een hoop engelsen dus het was handig dat ik er was. Er was ook een Vlaamse mevrouw en de Engels lerares van Claire pirkte ook een vorkje mee. Een internationale middag al met al. Na alles te hebben opgeruimd zijn we met Claire op jacht gegaan voor een baantje voor Maik. De eerste camping had geen interesse maar zeiden dat ze misschien bij de cave (wijn winkel) nog iemand nodig hadden. Dus daar maar heen gegaan. Uiteindelijk kreeg Claire het voor mekaar om met de directeur te praten en die heeft beloofd in mei te bellen als hij nog een baan had. (die hij waarschijnlijk wel heeft) Bij de laatste camping was er niemand thuis maar toen zei Claire 'die bel ik wel, ik ken ze'. Een vruchtbare middag dus.
We zitten nu weer in de bar de l'etang en nog voordat ik begon met typen werd Maik gebeld door Ernst. HIJ HEEFT EEN TURBO GEVONDEN! En die wordt nu opgestuurd naar Frankrijk. Dus na een hoop ellende komt hopelijk toch alles weer goed met de kamper! Bedankt voor alle lieve reacties, ik zou graag op alles willen reageren maar ik ben bang dat ze me hier niet de hele dag laten internetten;) Ik zal wat zon jullie kant op sturen!
Ernst doet goede zaken hier in Nederland!!!
Nou hopen dat er na al die ellende toch echt een keer ophoudt met stukkie dingen in dat barrel van jullie.. Fijn, dat het zo goed gaat daar in de bediening zeg!! Geboren serveerster zie ik hier:)..
XXX
Ik had gister een onrustige avond na jou telf. ,dan is frankrijk toch erg ver. Ik begreep dat je het adres van Gertrud hebt gekregen ,en nou maar hopen dat je volgende blog ergens anders vandaan komt en over jullie reis gaat. Een kus voor al die hulp opa ,oma Franck, Claire en ernst.
HEEE kanjers! ik lees trouw je berichtjes rim, maar heb tot nu toe nog geen reactie geplaatst, dus bij deze!
Wat een verhalen allemaal zeg...ik hoop dat jullie ook vooral aan het genieten zijn en niet te veel stressen over al dat gedoe! hopelijk kunnen jullie binnenkort weer op weg.
Amber en ik gaan binnenkort op zoek naar een appartementje/huis in Utrecht, want ik heb mij aangemeld voor de HKU, dus daar hoor je nog van!
heel veel liefs!
Lieve Maik en Rimke,
gelukkig overheerst de zonneschijn!
kus Tina
Fijn dat je trouw je blog invult Rim, wij vinden het fijn om wat van jullie te horen! Ooooh ik heb trouwens goed nieuws een 6,7 voor m'n wiskunde(: was ik opzich best heel erg een beetje blij mee!
Kus Linde
Wat schrijf je ontzettend leuke stukjes! De inhoud is voor jullie nu en dan minder prettig maar voor ons, in ieder geval voor mij, door de leuke manier van schrijven een feest om te lezen. Het duurde even voordat ik begreep dat het eerste stukje inmiddels was vervolgd want dat kreeg ik steeds als ik op de site kreeg. gelukkig houden Bart en Karin ons daarnaast ook een beetje op de hoogte.
Ik hoop dat jullie snel rijdend voort kunnen!
En laat het vermelden van de temperatuur maar achterwege want hier is het 13 graden!
hartelijke groet,
jan, marije en max