Geduldig wachten tot we mijn paspoort kunnen ophalen
Omdat we niet veel keus hebben, rijden we op dit moment nog steeds door Frankrijk. Omdat we de bus, die we omgedoopt hebben tot 'Barrel', een beetje moeten ontzien kunnen we niet door te bergachtige gebieden rijden. Dus zijn we vanaf Toulouse steeds meer naar de Atlantische kust gaan rijden. In het begin waren we heel erg onder de indruk van al die chateaus, maar we zijn er onderhand zo erg mee doodgegooid dat we er niet heel erg meer van kunnen genieten. Tot nu toe hebben we er twee echt bezocht en van binnen bekeken. We vinden beiden het paleis waar we als tweede waren het indrukwekkendst. De kamers hadden bijna allemaal nog originele schouwen en plafondschilderingen en de ruimtes waren enorm. Een leuk detail was trouwens dat het gebouw ook nog heeft dienst gedaan als een vrouwengevangenis en een opvoedingsgesticht voor meisjes. Ook niet onbelangrijk was de entree prijs, 0,-. Bij heel veel musea en historische gebouwen mogen Europese burgers in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 25 jaar gratis naar binnen. Ik moest me alleen identificeren, dat ging wat lastig. Ik heb de mevrouw achter de balie het proces verbaal gegeven en we hebben geprobeerd uit te leggen wat er was gebeurt. Gelukkig begreep ze het en konden we zonder problemen naar binnen.
Op weg naar de kust hebben we ook nog een nachtje in St. Foy de la Grande geslapen. Op de camping aangekomen bestelde Maik in keurig Frans een plekje, waarop de meneer achter de receptie hem lachend in het Engels antwoordde. Echt ongelofelijk hoeveel buitenlanders (Nederlanders en Engelsen) hier campings zijn begonnen. Maar goed, dankzij de best deal card hebben we daar voor 13,- kunnen staan. En het ideale aan deze camping was dat het op loopafstand van het dorpje lag. Na een koud colaatje gedronken te hebben op een terrasje besloten we om 's avonds maar uit eten te gaan. We konden immers niet zomaar het jubileum van 'Barrel' langs ons heen laten gaan. Ze is alweer een week (ja, heus, 7 hele dagen) zonder morren aan het rijden! Dus hebben we bij een restaurantje een heerlijk menu gegeten. Ik had een asperge salade met rauwe ham (jammie) als voorgerecht en Maik had een salade met warme geitenkaas en honing. Ik heb geproefd en deze was ook erg lekker. Mijn hoofdgerecht bestond uit een heerlijk stuk vlees en wat groenten en gebakken aardappels omhuld met een stukje spek. Oja en een bakje vette jus... Maik had een eendenboutje. De toetjes waren helaas niet zo heel lekker. Maik had crème brulee maar hij zweert toch bij de die van het restaurant van Franck en Claire. Mijn tiramisu was ok maar niet zo lekker dat hij de zonde waard was. Achja, we hadden een hele gezellige avond en de rest van het eten was absoluut heerlijk. Daarna hebben we in de speelzaal nog een potje gepoold. We bakken er allebei weinig van, maar dan kun je wel lang spelen voor 1 euro.
(camping De la bastide in Pineuilh- Ste. Foy la Grande is een kleine camping met prima voorzieningen, ik heb de info even beknopt eronder gezet voor als iemand er misschien in geïnteresseerd is, vriendin van Marjolein bijv.)
De afgelopen dagen zijn we door de Medoc gereden. Misschien komt het omdat we allebei opgegroeid zijn op fietsafstand van de zee, maar we vonden het gebied echt ongelofelijk saai. De campings waren over het algemeen belachelijk duur en de pont die we in eerste instantie wilden nemen vanaf het puntje van de Medoc verder naar het noorden kostte ook nog eens 40,-. Die hebben we dus maar niet genomen. De eerste camping bestond uit een enorm gebied en zat ook helemaal vol. Hij kostte 20,- en we hebben de hele avond kunnen genieten van het luidruchtige samenzijn van onze aso-buren. Toen we naar bed gingen hoorden we de buurman verderop ruziemaken met zijn dochter (?) en na een hele hoop herrie met deuren en geschreeuw is hij weggereden met zijn auto om midden in de nacht weer terug te komen. (camping Geolandes in Ares raden we jullie bij deze dus af!)
De tweede camping in de Medoc was aanzienlijk beter. Er was eerst niemand bij de receptie, maar na een telefoontje arriveerde een vriendelijk vent van in de dertig. Gelukkig zijn we al een beetje ingeburgerd anders waren we misschien geïrriteerd geraakt door de belofte dat er binnen 2 minuten iemand zou arriveren. Dit duurde in werkelijkheid een kwartiertje. Maar hij was uiterst vriendelijk en we hebben 12,50 betaald voor een nachtje. De bar was open dus we zijn 's avonds nog even wat wezen drinken. In een sportkantine achtig gebeuren runde een chef met snor in zijn eentje de hele tent. De tv stond afgesteld op de één of andere belangrijke franse voetbalwedstrijd die mij eigenlijk geen bal kon interesseren. Maar de Baileys kostte maar 2,50 dus die heb ik me laten smaken. Het enige nadeel hier was dat alles (werkelijk alles, de toiletten, de douches, de bar) helemaal in de jaren zeventig stijl was. En dat kwam helaas niet door dat ze het in deze retrostijl pas geleden hadden verbouwd.
(Maar de prijs/kwaliteit verhouding is prima op camping Les acacias in Vensac)
Vandaag zitten we voor de tweede dag op een camping in Sanguinet. Omdat Maik de afgelopen tijd weer veel had gereden, leek het ons niet verkeerd om een rust dagje in te lassen. De camping is erg groot, maar omdat het heerlijk rustig is merk je daar weinig van. Als we 5 minuutjes lopen komen we bij een heel groot meer waar we vandaag een paar uurtjes hebben zitten lezen en pootje hebben gebaad. Omdat we al een paar dagen last hebben van een rotte-eieren-stank als we net aan het rijden zijn, gaan we zo maar even de grill bekijken en onder de auto.. we verdenken op dit moment de vuil watertank omdat we die al een tijdje niet meer hebben geleegd, suggesties zijn natuurlijk altijd welkom! Oja, ik ben vanmorgen maar eens begonnen met hardlopen, goed he tante Liesbeth?
Klinkt goed allemaal! (Mijn examens begonnen vanochtend...) Ik hoop dat Barrel het een beetje vol blijft houden.
Wauw Rim nu ik je verhalen dus allemaal lees lijk je best wel veel eten te lusten! Asperges:O wie had dat gedacht! Nou blijf lekker hardlopen! wacht goed ook trouwens van je dat je dat doet, blijf het volhouden!! Net zo goed als je je blog bij houdt(:
xxxxx van ons allemaal
Hoi, ik ben weer op de hoogte van alles. Enne se spinazie was heerlijk ,kun je ook met pasta eten hoor.
Opdracht is uitgevoerd op 16-05 rond 22.00 uur.
Knuffel voor jullie.
En straks via Corsica naar Italië?? Wel doen hoor... Corsica is zooooo mooi! Wij zijn er heen gegaan met Corsica Ferries, erg betaalbaar! En Saint Florent is echt een aanrader!
Liefs Rianka
Maik en Rimke,
heb vanmorgen de uitgeprinte versie van jullie blog aan opa en oma Druyven gegeven; ze waren zeer verrast!
Kus!
Hoi Rimke en Maik
Wat leuk om jullie verhaal te lezen.
We hoop voor jullie dat er geen problemen meer op jullie pad komen.
Ga maar lekker genieten en veel bekijken .
Blijf ook goed bewegen hoor na al dat lekkere eten anders houd barrel jullie niet meer ha ha.
Dikke knuffel van ons