En we zijn weer 'thuis'
Wat me toch telkens weer blijft verbazen, is hoe snel je aan iets went. We zitten nu alweer ruim in week in Cucuron en het voelt weer helemaal vertrouwd. Vorig weekend hebben we allebei in het restaurant gewerkt, ik in de bediening en Maik weer in de afwas. Helaas voor Maik zal Nanar van de week weer beginnen in de afwas, maar gelukkig heeft hij gister van Franck en Ernst een nieuw baantje gekregen. Hij mag alle adressen opzoeken en netjes uittypen van alle beton bedrijven in Frankrijk! (3200). Is hij ook weer zoet. Ik heb de fiets van Claire te leen gekregen omdat die van mij geen versnellingen heeft. We moeten elke dag een stuk omhoog fietsen en dat gaat toch een stuk beter met 21 versnellingen.
Vorige week vrijdag zijn we op de koffie geweest bij opa en oma de Best. Gezellig gezeten en verhalen vergeleken over Spanje. In dezelfde week als wij waren zij ook in Ordessa! Helaas lukte het toen niet om contact te krijgen, maar we hebben wel begrepen dat we in dat gebied nog lang niet uitgekeken zijn. Wie weet...
Afgelopen maandag zijn we met Claire, Alice en Felix (neefje) naar het strand geweest. Een uurtje rijden vanaf hier. Een heel leuk, klein strand met een paar restaurantjes en winkeltjes. In een dappere poging nu eens bruiner te worden dan Mirte heb ik zo lang mogelijk liggen bakken. Tussen de middag hebben we heerlijk gegeten bij een restaurantje. Ik had een salade Italliene, rauwe ham, meloen, sla, mozzarella, tomaten en artisjok harten. Echt super lekker. Nog een kopje thee toe en weer helemaal tevree. Lekker rozig weer terug gereden naar Cucuron en in het restaurant kregen we nog twee Nederlandse boeken van Franck te leen. Die ons daarna meenam naar Vaugines en ons trakteerde op een biertje, (Palm van de tap) Daarna naar het Etang de la Bonde gereden. Dat is een soort Geestmerambacht maar dan tig keer mooier en je kan er lekker eten. Daar met Franck, Claire en Alice gezellig pizza gegeten en rosé gedronken. Een heerlijke dag dus.
Op dinsdag heeft Maik nog wat verse groenten gehaald bij de markt en daarna samen (nadat ik was teruggefietst omdat ik mn goeie schoenen was vergeten) gewerkt in het restaurant. Woensdag en donderdag helemaal niets uitgevoerd behalve lezen en luieren. Op donderdagavond kreeg Maik zn nieuwe baantje aangeboden en kregen we een pizza en vandaag heeft Maik alweer lekker een paar uurtjes achter de computer doorgebracht.
lekker koetelekoet dus (vond ik wel een leuk woord..) fijn om zoveel leuke mensen te ontmoeten waar het zo goed mee klikt dat het voelt als 'thuiskomen'!
Hahaha, bruiner worden dan ik. Ik weet niet of het je lukt! Ik ben vorige week tijdens het NK beachhandball zo erg op mijn rug verbrand dat de vellen nu los hangen.. Ook niet echt fijn ofzo!
Maarja, jij hebt nog even om bij te bruinen aangezien het hier nu echt geen lekker weer is!
Nou veel plezier en volgens is het werken nog niet eens zo'n ramp! Is goed voor je Frans! Ik heb trouwens dinsdag mijn laatste proefwerk (Frans!) en dan hebben we qua les(dagen) vakantie!!
XXX
Oeeeh nog even Rimmie en dan zien we jullie weer! Ik kan niet wachten(:
xxxxx
Hoi luitjes ,
Leuk dat jullie nog steeds nieuwe plekjes ontdekken.
Wij maken ons bijna klaar om jullie kant op te komen, dus nog even geduld en dan zien en spreken we elkaar weer.
Hoe staat het met je franse taal? kus Karin
He!
Het wordt wel wat stiller op je blogje... Maken jullie niet zoveel mee? Ik begin je verhaaltjes een beetje te missen ;) Veel plezier straks met je familie :D
Liefs Rianka